« terug naar vorige pagina

Therapieland – POH GGZ

In onze praktijk werkt Romy, onze praktijkondersteuner GGZ met het programma e-Health van Therapieland.

Therapieland biedt een veilig en overzichtelijk online platform waar u programma’s kunt volgen die gericht zijn op de psychische klachten die u ervaart. De online-programma’s bestaan uit verschillende stappen waarin u zelf met uw hulpvraag aan de slag gaat.

Romy nodigt u uit voor een behandelprogramma als extra aanvulling op het persoonlijke contact met u. Aan de hand van interactieve oefeningen, video’s en animaties kunt u vervolgens thuis, in uw eigen tijd, werken aan uw herstel.
Als behandelaar kan Romy via een beveiligde verbinding op afstand gedeeltelijk meekijken met de oefeningen die u maakt. Zij kan in Therapieland ook uw vragen beantwoorden. Uw behandeling stopt daarmee niet bij de deur van onze praktijk.

Het is ook mogelijk om uw sociale omgeving uit te nodigen in Therapieland, bijvoorbeeld uw partner, een vriend of een familielid. De persoon die u uitkiest krijgt dan informatie over hoe zij u zo goed mogelijk kunnen ondersteunen. Iemand mee laten kijken is niet verplicht. Na afloop van de behandeling in de praktijk kunt u het door u gevolgde programma blijven inzien.

Hoe kan e-Health u helpen?

e-Health wordt de afgelopen jaren steeds meer ingezet in de huisartsenzorg. Het is bedoeld als ondersteuning naast de gesprekken die u krijgt. Deze vorm van zorg heeft voor u veel voordelen:

  • U kunt alle informatie teruglezen, waardoor u het beter onthoudt.
  • U gaat in uw eigen omgeving, tijd en tempo aan de slag. Zo bent u in staat om de regie te nemen over uw eigen herstel.
  • Ook buiten uw behandeling kunt u in contact blijven met Romy , onze praktijkondersteuner GGZ.
  • Door de opdrachten, video’s en animaties krijgt u op een andere manier inzicht in uzelf en uw situatie.
  • U leert effectiever met uw klachten om te gaan en legt een stevige basis om zelf met moeilijkheden om te kunnen gaan, ook in de toekomst.

Corona
Therapieland geeft ook informatie over Corona. De volgende (gratis) modules zijn beschikbaar:

Deze modules kunt u zelf – zonder tussenkomst van de praktijk – volgen. Voor alle andere modules moet u worden uitgenodigd via de huisarts of Romy. U betaalt in dat geval niet voor het gebruik maken van Therapieland.

Meer weten? Informeer bij Romy of ga naar 
www.therapieland.nl (klik hier)