« terug naar vorige pagina

Voor iedereen een huisarts

Ook onze praktijk voert actie voor goede huisartsenzorg

De toegankelijkheid van de huisartsenzorg staat op het spel.
De druk op de huisartsenzorg móet worden aangepakt.
Deze zomer maakt de overheid meerjarenplannen voor de zorg.
We laten samen een stevig geluid horen: we willen concrete, afdwingbare afspraken om de drukte te verminderen. In het belang van alle patiënten!

Van maandag 27 juni tot en met vrijdag 1 juli voert onze praktijk, samen met alle andere huisartsen in Nederland, actie om aandacht te vragen voor de druk op de huisartsenzorg.

Dat doen we in het belang van al onze patiënten. We vinden dat in Nederland iedereen terecht moet kunnen bij een huisarts. Maar dat staat onder druk. De werkdruk in de huisartsenzorg is hoog en wanneer we patiënten verwijzen naar het ziekenhuis en de ggz zijn er vaak lange wachtlijsten.

De huisartsen willen graag:

  • meer tijd hebben voor onze patiënten;
  • minder drukte in de avond-, nacht- en weekenddiensten;
  • betaalbare huisvesting voor alle huisartsenpraktijken;
  • dat de wachtlijsten in ziekenhuizen, de ggz en jeugdzorg worden opgelost.

Op vrijdagmiddag 1 juli gaan we met veel huisartsen en medewerkers naar het Malieveld in Den Haag voor een manifestatie. Daarom is onze praktijk die middag gesloten. U kunt ons vanaf 12.00 uur alleen voor spoedgevallen bellen. 

U kunt de actie ondersteunen!

Steun de huisartsen en medewerkers van uw huisartsenpraktijk en alle andere medewerkers in de huisartsenzorg tijdens deze actieweek. Dat kunt u onder andere doen door:

  • Een brief te sturen naar minister Kuipers. Download hier de brief.
  • Gebruik in uw sociale media  #iedereeneenhuisarts en laat weten waarom u wilt dat de druk op de huisartsenzorg wordt aangepakt, zodat iedereen in Nederland toegang blijft houden tot goede huisartsenzorg.